Se vårt digitala event där du får 
svar på alla dina frågor om biogödsel!

Se klippet i efterhand med följande inslag:


0:55 - VD Mike Helber presenterar Biototal och bakgrunden till Biogödseldagen.

7:35 - Agronomen Lars Törner pratar om kolinlagring och bördighet, med efterföljande panelsamtal med Tomas Kjellqvist och Janne Linder.

27:25 - Tomas Kjellqvist och Janne Linder svarar på tittarfrågor.

44:25 - Lantbrukaren Mats Eriksson, som driver Sättra gård berättar om sina erfarenheter av avvattnad och flytande biogödsel.

59:20 - Kommentarer från panel och moderator om avvattnad och flytande biogödsel.

1:07 - Lantbrukaren Sverker Pettersson, Bjälbo gård, berättar om spridnings- tekniker samt den skördeökning han har fått av att använda biogödsel.

1:24:05 – Universitetslektorn Per Frankelius, som forskar på att förstå och stimulera innovativa processer inom lantbruket delar med sig av sin syn på biogödsel.   

1:37:35 – Biototal pratar om logistik, hantering och spridning av biogödsel. 

Biogödseldagen – ett återkommande event

Idag finns det inget återkommande forum för biogödsel, det tänkte vi ändra på. Därför instiftar vi Biogödseldagen, ett årligen återkommande event där vi informerar om biogödselns fördelar. Vi bjuder bland annat in spännande talare, ni får ta del av den senaste forskningen samt tips på hur det praktiskt går tillväga att sprida biogödsel. 

Långsiktig effekt av biogödsel & spridningstekniker

På vår första Biogödseldag kommer vi främst att fokusera på de långsiktiga effekterna av biogödsel och olika tekniker för spridning. Vi kommer att berätta om fördelarna och skillnaderna mellan avvattnad och flytande biogödsel. Ni kommer få lyssna på lantbrukarnas egna erfarenheter och möjlighet att ställa alla era frågor.

Därför vill vi lyfta biogödsel som gödningsmedel

Biogödsel är ett av de bästa alternativen på fullgödselmedel som finns på marknaden. Det är både miljömässigt hållbart, snabbverkande och kostnadseffektivt. Vi vill med Biogödseldagen sprida kunskapen om biogödsel som gödningsmedel, för att få fler lantbrukare att få upp ögonen för den nytta biogödseln gör för åkrarna – och för miljön.

Här kan du läsa mer om biogödsel!