Vi söker en Miljöstrateg


Om Biototal och Mewab

Inom Biototalkoncernen arbetar Biototal och Mewab för hållbara lösningar mellan stad och land med målsättningen att tillvarata alla resurser så de kommer till nytta i kretsloppet. Genom vårt arbete ser vi en tydlig förbättring när det kommer till ökad bördighet. Vår vision är att bidra till en bättre miljö, utveckla långsiktigt hållbara lösningar och samtidigt skapa ekonomiska värden för inblandade parter.

Cirkulär Innovation är ett affärsområde inom Biototalkoncernen vars uppdrag är affärsutveckling innovationsarbete och  konsulttjänster inom miljö. Aktuellt område är materialåtervinning inom olika branscher så som biogas, reningsverk eller andra typer av anläggningar. Andra områden är inom vatten och mark. Vårt huvudkontor ligger i Vreta Kloster, strax utanför Linköping.  

Om tjänsten

Arbetet som Miljöstrateg innebär en spännande och varierad vardag där du kommer att jobba med allt från att vara företagets ansikte utåt till att projektleda interna- och externa projekt.

De flesta av våra uppdrag bedrivs i projektform där du agerar projektledare och ansvarar för att resultat levereras i utsatt tid. Uppdragen kan omfatta allt från att bedriva tillståndsprocesser, utreda nya produkters användningsområde till att genomföra provtagningar på vatten eller mark. Flera av projekten sker internt inom koncernen, men vissa uppdrag kan ske mot externa kunder så som reningsverk, biogasanläggningar eller andra industriella anläggningar.

Arbetet innebär stor kundkontakt, och du förväntas både skapa nya kontakter samt vårda befintliga kundrelationer. Våra tjänster är många gånger skräddarsydda vilket ställer krav på att förstå kundens behov och kunna formulera och presentera en passande lösning.

Din profil

Vi ser gärna att du som söker har en akademisk utbildning inom miljövetenskap samt några års arbetslivserfarenhet där du aktivt arbetat med miljölagstiftning. För att lyckas i rollen bör du även ha vana att självständigt driva projekt och erfarenhet av projektledning. Som person bör du vara en lagspelare men ändå klara att arbeta självständigt under eget ansvar. Egenskaper så som strukturerad och initiativtagande är meriterande. Då rollen innebär mycket kundkontakt tror vi att du som söker är utåtriktad, positiv och pedagogisk. Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du ska ha god datavana och kunna hantera Excel.  

B-körkort är ett krav. 

Planerad placering är på huvudkontoret utanför Linköping (Vreta Kluster) alternativt något av våra kontor i Uppsala, Karlstad, Göteborg, Söderköping, Vimmerby eller Alnarp.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder dig ett fritt arbete där du får arbeta självständigt, med stor möjlighet att påverka vägen mot målet. Du får ett gäng trevliga och nyfikna kollegor som brinner för att ni tillsammans skapar långsiktigt hållbara lösningar inom den gröna näringen. Vi erbjuder dig ett spännande arbete i ett företag där vi alltid stöttar varandra i att hitta hållbara affärsupplägg. Vi värnar om trivsel och samarbete genom hela organisationen.

Ansökan

Vid frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult .

I denna rekrytering samarbetar vi med Paragera.

Välkommen med din ansökan senast 19 februari.