Redovisningsansvarig till Biototal

Om Biototal
Biototal arbetar för hållbara lösningar mellan stad och land, där vi ombesörjer att till synes förbrukade resurser kommer till nytta i kretsloppet. Vår vision är att bidra till en bättre miljö, utveckla långsiktigt hållbara lösningar och samtidigt skapa ekonomiska värden för inblandade parter. Vårt fokus ligger i att hitta effektiva systemlösningar mot våra kunder, där vi bidrar med kunskap och erfarenhet inom miljö, kemi, biologi och agronomi som våra främsta verktyg i arbetet.

Biototal är en koncern som består av flera bolag, av varierande storlek. Dessutom finns ett nyförvärvat systerbolag och resan mot en integration är påbörjad. Vi hoppas att du vill vara en del av den. Vill du dessutom ha ett fritt jobb där du kan utvecklas i en nytillsatt tjänst? Då kan detta vara ett jobb för dig!

Om tjänsten
Som Redovisningsansvarig kommer du att arbeta med helheten inom redovisning och du tar självständigt ansvar för koncernens redovisning och stängning vid bokslut. Du kommer att fungera som CFO:s högra hand i redovisningsrelaterade frågor samt stötta i framtagande av rapporter och underlag. Inom ramen för ditt ansvarområde ges du möjlighet att arbeta med att långsiktigt säkerställa adekvat systemstöd och verktyg. Teamet du ingår i består idag av ca fyra medarbetare och du rapporterar till CFO. Du utgår från vårt huvudkontor i Vreta Kluster, strax utanför Linköping.

Dina viktigaste ansvarsområden innebär:

  • Självständigt ansvar för koncernens redovisning 
  • Bokslut samt koordinering av bokslutsarbetet 
  • Stöd vid månatlig och kvartalsvis uppföljning och rapportering till CFO (inför rapportering till ägare, styrelsemöten etc.)
  • Årsredovisningar och deklarationer
  • Förbättra existerande rutiner inom ekonomiavdelningen
  • Stötta i verksamhetsrelaterade frågor, ex. projektuppföljning

Säkerställa att följande områden är korrekt utförda och enligt tidplan:

  • Kund- och leverantörsreskontra
  • Lönehantering
  • Avstämningar
  • Skatt- och momsredovisning

Din profil
Tjänsten som redovisningsansvarig har stort utrymme för egna initiativ där du ges möjlighet att själv utvecklas och också utveckla vår ekonomifunktion. För att trivas med uppgifterna tror vi att du har flerårig erfarenhet av redovisning och är van vid att självständigt arbeta med hela bokslutsprocessen. Du söker dig troligtvis efter en sammanhållande roll där du ges möjlighet att arbeta med redovisning som grund men ser ett intresse för att vidareutvecklas över tid även mot ekonomisk styrning/controllinguppgifter. Lämplig bakgrund är att du har arbetat som redovisningsekonom, redovisningsansvarig, revisor eller i gränslandet med både redovisnings- och controllinguppgifter.

Vi tror att du har lägst en kandidatexamen inom ekonomi eller motsvarande kunskaper. Meriterande är erfarenhet och/eller intresse för ekonomisk styrning då det finns goda möjligheter att påverka tjänstens utformning över tid. Du har goda kunskaper i Excel och är van användare av olika affärssystem och verktyg. Dina kunskaper i svenska i tal och skrift är mycket goda och du behärskar engelska på en god nivå.

Som person är du självgående, noggrann och resultatorienterad. Du har lätt för att se helheten och arbeta proaktivt med hög serviceanda och en positiv inställning. Du triggas av att lösa problem och att arbeta för att långsiktigt utveckla hela företagets ekonomifunktion tillsammans med CFO. Du trivs att arbeta självständigt men har också en god samarbetsförmåga och arbetar effektivt ihop med andra.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder dig ett fritt arbete där du får arbeta självständigt, med stor möjlighet att påverka vägen mot målet. Du får ett gäng trevliga och nyfikna kollegor som också brinner för att tillsammans med dig, skapa långsiktigt hållbara lösningar inom den gröna näringen! Vi erbjuder dig ett spännande arbete i ett företag där vi internt har en tät dialog för att gemensamt hitta vägen framåt. Vi stöttar varandra i att hitta hållbara affärsupplägg och strukturer och vi värnar mycket om trivsel och samarbete genom hela företaget.

Ansökan
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Har du frågor om tjänsten besvaras dessa av Jasmina Egelnor, CFO, tfn. 070-846 99 14. Rekryteringsprocessen sker med stöd av vår partner Paragera. Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av Elina Åsberg, HR-konsult, tfn 070-323 68 20.

Varmt välkommen med din ansökan senast 2021-08-15.

I denna rekrytering har vi redan valt annonskanaler, vilket gör att vi undanber oss kontakter av säljare i syfte att sälja annons- eller rekryteringstjänster.