Kvalitetsansvarig inom markåterställning sökes!

Om Biototal
Biototal arbetar för hållbara lösningar mellan stad och land, där vi ombesörjer att till synes förbrukade resurser kommer till nytta i kretsloppet. Vår vision är att bidra till en bättre miljö, utveckla långsiktigt hållbara lösningar och samtidigt skapa ekonomiska värden för inblandade parter. Vårt fokus ligger i att hitta effektiva systemlösningar mot våra kunder, där vi bidrar med kunskap och erfarenhet inom miljö, kemi, biologi och agronomi som våra främsta verktyg i arbetet.

Om tjänsten
Dina arbetsuppgifter kommer främst innebära att, i samband med våra markåterställningsprojekt, säkerställa att de råvaror som ingår i vår jordblandning uppfyller gällande kvalitetskrav sett till dess sammansättning. Det innebär även att det färdiga växtskiktet ska uppfylla dessa krav. I detta ingår provtagning samt utvärdering och sammanställning av analysresultat, liksom rapportering till kund. Det kommer också att innebära att du arbetar med miljörapportering och säkerställer att vi lever upp till de krav och lagar som finns på vår verksamhet. 

I arbetet ingår också att göra egna försök och utredningar, både enskilt och i samarbete med övriga anställda i våra markåterställningsprojekt. Du förväntas dessutom bidra till att utveckla arbetet med resursåtervinning och cirkulär ekonomi tillsammans med andra inom företaget. Du blir en del av en mindre grupp och dina arbetsuppgifter är varierande. Du kommer, förutom analys- och kvalitetsansvar, även ha kontakt med myndigheter, beställare samt entreprenörer. I arbetet kommer du bygga upp ett brett kontaktnät och långsiktiga relationer.
 

Som Kvalitetsansvarig inom markåterställning ansvarar du framför allt för att: 

  • Utveckla tekniker samt beräkna kemisk sammansättning i jordblandningar för deponitäckning
  • Genomföra jordprovtagning samt tolka provsvar från analyserna
  • Ha juridisk kunskap kring hantering avseende deponier och de kemiska kunskaper som behövs i fråga om att hantera massor
  • Självständigt söka upp och skapa affärer samt aktivt hitta nya möjligheter och projekt inom ramen för affärsområdet för att möjliggöra vidare tillväxt
  • Bygga och utveckla nya kontakter samt vårda befintliga kontakter

 

Du verkar med utgångspunkt från något av våra kontor, exempelvis Vreta Kluster utanför Linköping eller från vårt kontor i Karlstad. Då resor inom södra Sverige förekommer, ibland med övernattning, krävs B-körkort. Tjänstebil ingår.
 
Din profil
För att trivas med uppgifterna ser vi det avgörande att du har ett genuint intresse för miljö, kemi, teknik och/eller biologi. Du intresserar dig för frågor där begreppen resurseffektivitet, kretsloppslösningar och cirkulär ekonomi förekommer. Du har troligtvis god kunskap avseende hantering av olika typer av restprodukter. Har du vana att utföra beräkningar av kemisk sammansättning baserat på analysresultat hos jordblandningar är det meriterande. Du kan dessutom hantera komplexiteten i att utvärdera potentiella nya projekt och se tvärfunktionella affärsmöjligheter. Dina kunskaper i svenska i tal och skrift är mycket goda och du behärskar engelska på en god nivå. Du har goda kunskaper i Office-paketet.
 
Om du nyligen tagit examen, har du sannolikt en examen på högskolenivå inom ex. Kemi, Miljö, Väg och Vatten, Avfall, Naturresurser eller Gruvindustri. Har du däremot flerårig erfarenhet och nu söker nästa utmaning, tror vi att du förmodligen har arbetat med miljöutredningar, markåterställning, deponi eller avfallshantering. Har du särskilt arbetat med sluttäckning samt har god insyn i gällande miljölagstiftning, är det meriterande.


Du har lätt för att skapa och upprätthålla goda relationer och du trivs i en roll där du får möjlighet att utveckla vår verksamhet inom markåterställning. Du trivs att arbeta självständigt men har också en god samarbetsförmåga och arbetar effektivt tillsammans med andra.

 

Vårt erbjudande

Vi erbjuder dig ett fritt arbete där du får arbeta självständigt, med stor möjlighet att påverka vägen mot målet. Du får ett gäng trevliga och nyfikna kollegor som också brinner för att tillsammans med dig, skapa långsiktigt hållbara lösningar inom den gröna näringen. Vi erbjuder dig ett spännande arbete i ett företag där vi internt stöttar varandra i att hitta hållbara affärsupplägg. Vi värnar om trivsel och samarbete genom hela företaget.

 

Ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid hos Biototal, med tillträde enligt överenskommelse. Har du frågor om tjänsten besvaras dessa av Lars Björnfot, Affärsområdeschef Grön Resurs, tfn. 0708-46 99 08. Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av Elina Åsberg, HR-konsult, tfn 070-323 68 20. Rekryteringsprocessen sker med stöd av vår partner Paragera. Vi tillämpar löpande urval och tjänsten tillsätts så snart vi funnit rätt kandidat. 

 

Varmt välkommen med din ansökan, dock senast 2022-01-31.

 

I denna rekrytering har vi redan valt annonskanaler, vilket gör att vi undanber oss kontakter av säljare i syfte att sälja annons- eller rekryteringstjänster.